KAÇ KİŞİLİK
6 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
50 dakika
- Malzemeler:
- 6 tane patlıcan
- 2 tane köy biberi
- 200 gr kıyma
- 6 tane dolmalık biber
- 2 tane domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı beş türlü baharat
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kasığı karabiber
- Kızartmalık yağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz .
Ortasını bıçakla çiziyoruz.
Patlıcanları ve biberleri kızartıyoruz.
Havlu kağıda alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
2 yemek kaşığı yağı ekleyip kavuruyoruz soğanı ve köy biberlerini doğrayıp kıymanın üzerine ekleyip kavuruyoruz.
Baharatları 1 yemek kaşığı salçayı koyup harmanlıyoruz.
1 tane domatesin kabuğunu soyup ekliyoruz .
Domatesler pişince harcımızı ocaktan alıyoruz.
Maydanoz doğrayıp bu harca katıyoruz.
Biberleri ve patlıcanları kıymalı harçla dolduruyoruz .
Üzerine 1 tane domatesi ince ince doğrayıp diziyoruz 1 yemek kaşığı salçayı 1 kase et suyuyla ve ya su ile karıştırıp patlıcanların üzerine döküyoruz .
İsterseniz bu salçalı suya tuz baharat oranını siz ayarlayarak koyabilirsiniz ister fırında ister tencerede pişirebilirsiniz ben bu sefer tencerede pişirmeyi tercih ettim .
... Afiyet olsun ...

Yorum Gönder