KAÇ KİŞİLİK

6 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika





  • Malzemeler:
  • 6 tane patlıcan
  • 2 tane köy biberi
  • 200 gr kıyma
  • 6 tane dolmalık biber
  • 2 tane domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı beş türlü baharat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kasığı karabiber
  • Kızartmalık yağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyuyoruz .
Ortasını bıçakla çiziyoruz. 
Patlıcanları ve biberleri kızartıyoruz. 
Havlu kağıda alıp soğumaya bırakıyoruz. 
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz. 
2 yemek kaşığı yağı ekleyip kavuruyoruz soğanı ve köy biberlerini doğrayıp kıymanın üzerine ekleyip kavuruyoruz.
Baharatları 1 yemek kaşığı salçayı koyup harmanlıyoruz. 
1 tane domatesin kabuğunu soyup ekliyoruz .
Domatesler pişince harcımızı ocaktan alıyoruz. 
Maydanoz doğrayıp bu harca katıyoruz. 
Biberleri ve patlıcanları kıymalı harçla dolduruyoruz .
Üzerine 1 tane domatesi ince ince doğrayıp diziyoruz 1 yemek kaşığı salçayı 1 kase et suyuyla ve ya su ile karıştırıp patlıcanların üzerine döküyoruz .
İsterseniz bu salçalı suya tuz baharat oranını siz ayarlayarak koyabilirsiniz ister fırında ister tencerede pişirebilirsiniz ben bu sefer tencerede pişirmeyi tercih ettim .
                                                     ... Afiyet olsun ...













Post a Comment

Daha yeni Daha eski